Sipas një studimi të ri, një yll udhëtar është duke iu afruar sistemit tonë diellor dhe më pas do përplaset me Tokën.
Të dhënat e gjetura nga vëzhguesi Gaia i European Space Agency, tregoi se ylli Gliese 710 do afrohet aq shumë sa të japë përplasjen e një komete.

Si rezultat, në qiell do shfaqet si objekti i shndritshëm dhe do kalojë me të shpejtë.

Astronomët Filip Berski dhe Piotr Dybcznski kanë thënë se distanca më e afërt e yllit me sistemin tonë diellor do jetë 5 herë me e afërt seç është menduar.

Nëse kjo ndodh, forca gravitacionale e yllit, forcë kjo e barazuar me 60% të masës së diellit, mund të shkaktojë një dush meteorik, i cili do ndryshojë rrugë dhe do drejtohet në planetin tonë

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . Alarm: Brenda pak ditëve një kometë do ta godasë tokën Alarm: Brenda pak ditëve një kometë do ta godasë tokën Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!